Inflatie en huurbeleid

De inflatie was in 2010 gemiddeld 1,3 procent en werd vooral veroorzaakt door duurdere benzine, aldus het CBS. Naar verwachting wordt dit ook het percentage waarmee de huren op 1 juli 2011 verhoogd kunnen worden. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe minister Donner het huurbeleid dat in het regeerakkoord is vastgelegd, in de praktijk vorm wil geven.

Onduidelijkheid
Zo is er onduidelijkheid over de mogelijke huurverhoging (maximaal 5 procent) voor huishoudens met een inkomen boven 43.000 euro. Is het nu al wettelijk mogelijk om afhankelijk van inkomen een ander percentage huurverhoging te hanteren? Het ministerie houdt er rekening mee dat hiervoor de wet moet worden aangepast. Het is ook nog niet duidelijk welke instantie inkomensgegevens van huishoudens gaat opvragen en/of controleren. Verder is ook het mee laten wegen van energielabels in het woningwaarderingsstelsel nog niet rond. Het wetsvoorstel staat nog niet op de plenaire agenda van de Tweede Kamer. Het is dus maar de vraag of dat nog voor 1 juli lukt.

Graag snel duidelijkheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Content | Menu | Access panel