6 juni Brick Award!

Op 6 juni 2024 wordt er in Wenen de winnaars van de Brick Award bekend gemaakt tijdens een officiële ceremonie. Genomineerd zijn de renovatiewerkzaamheden van Ymere, architectenbureau BureauVanEig en onze co-maker Van Lith Bouw.

Deze nominatie erkent gebouwen waarbij gebruik is gemaakt van (gebakken) klei, een veelzijdig materiaal dat architecten en bouwers meer ruimte biedt voor creativiteit. De 72 naoorlogse portiekflats, gelegen aan Sportparklaan 21 tot en met 163, hebben de afgelopen jaren verschillende verbeteringen ondergaan om ze energiezuiniger en toekomstbestendiger te maken. Hierbij zijn onder andere – midden in het corona tijdperk – de woningen aanpakten de buitengevels en interne bergingen aangepakt. Het architectonische ontwerp voor dit project is verzorgd door het gerenommeerde architectenbureau BureauVanEig. Het is de eerste keer dat gebouwen die Ymere in Weesp beheerd, zijn genomineerd voor een prijs.

Een genomineerde frontgevel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Content | Menu | Access panel