Gulle huurdersvereniging maakt clubs blij

WEESP Huurdersvereniging WMM leek dinsdag Sinterklaas wel. Het bestuur strooide met geld voor lokale projecten. Hiervan kan de buurtsportcoach spelmaterialen uitzoeken, de Moestuinclub kan vogelhuisjes gaan ophangen, de Wintertuin kan mensen redden met een AED (zie foto), er komt een geef- en neemkast in Gebouw Papelaan 99 en nog veel meer.

De eerste vier mensen vanaf links zitten in het comité van huurdersvereniging WMM. 

De eerste vier mensen vanaf links zitten in het comité van huurdersvereniging WMM. 

Dit is de complete lijst:
376 euro voor de Buurtsportcoach voor spelmaterialen voor de schoolpleinen
250 euro voor het Repair Café
200 euro voor het Moestuinproject voor nieuwe bankjes en vogelhuisjes
300 euro voor de Roskam voor dimmers op de verlichting
300 euro voor de Plusbus voor kantoorinrichting
100 euro voor de Buurtkamer voor nieuw servies
500 euro voor een cursus AED voor vrijwilligers in de Wintertuin
500 euro onderhoudskosten voor de AED in de Wintertuin
300 euro voor een bingomachine voor de Wintertuin
200 euro voor materialen voor het administratiespreekuur in Muiden/Muiderberg
200 euro voor scherm en geluid voor de beamer van Gebouw Papelaan
500 euro voor een geef-  en neemkast Gebouw Papelaan

De huurdersvereniging werd dinsdag bedankt tijdens een gezellig moment in de Wintertuin. Pietje Vlot van Versa sprak een dankwoord uit en er waren verse Weesper moppen.

Bron: Weespernieuws

Woningzoekenden en huurders gebaat bij ruimte voor lokaal maatwerk

De Woningwet heeft ervoor gezorgd dat woningcorporaties zich meer op hun kerntaken richten. Tegelijkertijd werkt de Woningwet soms te beperkend, en is er lokaal ruimte nodig om af te kunnen wijken. Bijvoorbeeld door corporaties ook middeninkomens te laten bedienen op krappe woningmarkten, zo stelt de commissie Van Bochove, die een evaluatie van de Woningwet uitvoerde in opdracht van corporatiekoepel Aedes. De Woonbond kan zich vinden in de grote lijnen van het vandaag gepresenteerde rapport.

‘De Woningmarkt in Oost-Groningen is de woningmarkt in Amsterdam niet. Het is logisch om lokaal te kijken of de kerntaak van corporaties niet ruimer moet worden opgevat. Middeninkomens kunnen op de krappe woningmarkten geen betaalbare huur- of koopwoning vinden. Het is goed om als corporaties hier een grotere rol te gaan spelen,’ aldus Woonbonddirecteur Paulus Jansen. ‘Het is daarbij wel zaak dat er vanuit Den Haag gekeken wordt naar de enorm oplopende belastingdruk voor corporaties. Die zorgt ervoor dat ze veel minder kunnen investeren, en de wachttijden voor sociale huurwoningen zijn al veel te lang. Een ruimere kerntaak moet ook meer investeren in betaalbare huurwoningen betekenen. Woningzoekenden zitten nu al enorm in de knel’.

Jansen: ‘Tegelijkertijd moeten huurders en woningzoekenden weten waar ze aan toe zijn. Duidelijke landelijke afspraken over maximale huurverhogingen en het betaalbaar houden van de huursector blijven hard nodig.’

Ook wijst de commissie op het starre toezicht van de Autoriteit Woningcorporaties. Het blijft belangrijk om goed toezicht te houden in de sector. Maar de Woonbond ziet dat er nu ook erg star wordt gekeken naar zaken die samenhangen met de kerntaak van corporaties. Zo mocht een corporatie uit Zeeland geen huurkorting geven aan huurders na een financiële meevaller, en mocht een corporatie uit Groningen niet investeren in een zonnepark. Jansen: ‘Het is goed dat huurdersgeld niet onverantwoord kan worden uitgegeven, maar nu worden er ook drempels opgeworpen bij investeringen die duidelijk binnen de maatschappelijke taak van een corporatie liggen, en waar goed overleg met de lokale huurdersorganisatie voldoende moet zijn.’

Bron: Woonbond

Content | Menu | Access panel